Nutrition, Health and Disease av Simon (University of Nottingham UK) Langley-Evans
Produktbeskrivelse
I denne nyreviderte tredje utgaven av boken "Nutrition, Health and Disease" gir den fremtredende forskeren og professoren i human ernæring, Simon Langley-Evans, en lettfattelig og studentvennlig lærebok som tar for seg de stadig skiftende næringsbehovene i løpet av menneskets liv. Boken innleder med grundige diskusjoner om ernæring gjennom livsløpet, inkludert mors ernæring før unnfangelse og under graviditet, samt sammenhengen mellom fetal ernæring og sykdommer senere i livet. Den gir praktiske råd om amming og spedbarnsernæring, ernæring i barndommen, ungdomsårene og i voksenlivet. Videre undersøkes den moderne evidensen for hvordan kosthold, kroppsvekt og alvorlige kostholdsrelaterte sykdommer som kreft, hjerte- og karsykdommer samt diabetes henger sammen. Boken utforsker også vegetariske og veganske dietter, samt alternative kosthold, vekttapdieter for voksne, kjønnsrelatert ernæring, makro- og mikronæringsstoffer.