I mars 2021 opplevde Sat Bains, en anerkjent kokk med to Michelin-stjerner og over tretti års lidenskap for smak, en dramatisk nedtur i livet da han fikk et alvorlig hjerteinfarkt og gjennomgikk en akutt tre-kars bypassoperasjon. I sin rekonvalesens tok han kontakt med sin gode venn, ernæringsfysiologen Dr. Neil Williams, som veiledet ham i en ny kostholdsplan for å opprettholde hjertets helse. Sat var fast bestemt på å ikke gi opp glede ved maten, selv om kostholdet hans måtte tilpasses for å være hjertevennlig. Denne oppskriftssamlingen er et resultat av hans erfaringer etter operasjonen. Oppskriftene er basert på magert protein, en blanding av belgfrukter, sunne fettkilder som avokado, nøtter og olivenolje, samt et variert utvalg av grønnsaker og frukt. Disse smakfulle og enkle rettene er tilpasset hverdagsbruk og benytter ingredienser som lett kan finnes i supermarkeder. Hver oppskrift kommer også med nyttig ernæringsinformasjon som fremhever ingredienser rike på hjertevennlige vitaminer og mineraler.