Bygget på de svært populære kursene ved Darina Allens Ballymaloe Cookery School, avdekker denne boken den glemte kunsten å lage kremete smør og yoghurt, holde noen høner i hagen, hjemmelage og røyke bacon, samt å sanke mat fra naturen. Mange av våre lykkeligste barndomsminner er knyttet til mat. Gjennom denne boken får leserne muligheten til å gjennoppdage smakene av tidløse klassikere som tradisjonell fylt stekt kylling, fiken-toffee pudding, og nybakte scones med jordbærsyltetøy. Darina deler også en rekke smarte tips for å bruke opp rester på en velsmakende måte. Dette er en essensiell lesning for både by- og landboere, og fungerer som den definitive moderne guiden til tradisjonelle matlagingsferdigheter. 'Det er ikke mye denne gastronomiske grande dame ikke vet.' – Nigel Slater, Observer Food Monthly. 'Vår første dame innen mat.' – The Irish Independent. 'Irlands svar på Delia og Nigella.' – Sunday Telegraph Stella magazine.