I 'Memories of Gascony' deler Pierre Koffmann sin hjertevarmende historie om hvordan han utviklet sin kjærlighet for mat i løpet av barndommen. Boken tar leseren med til hans besteforeldres hjem i det landlige Gascogna, hvor Koffmann tilbrakte feriene sine med å hjelpe bestefaren med innhøstningen og jakting. Gjennom nostalgiske minner lærer han verdien av sesongbaserte råvarer, enkelhet og de beste ingrediensene, alltid ved sin bestemor. Her får man ta del i det ypperste fra Gascogna - med en tydelig vekt på enkelhet. Oppskriftene er tidløse og reflekterer både dagens mattrender og smaksløker. Mens du leser de sjarmerende fortellingene fra hverdagslivet på gården, vil du bli fristet av deilige retter som løvetannsalat med bacon og posjert egg, grillet kylling med sjalottløk og vinaigrette, og grønnplommer i Armagnac om våren; kyllingleverpaté med kapers, Bayonne-skinke-pai med hvitløk, og oeufs à la neige om sommeren; samt stekt hare med sennep og rødbeter, salt torsk cassoulet og kvinnedyrlige gelé om høsten. Koffmanns beskrivelse er både en feiring av fransk matlaging og en kjærlighetserklæring til hans røtter.