I "Orchard" utforsker kokk og forfatter James Rich det enorme mangfoldet av mat som finnes i den engelske landsbygda. Boken tar leserne med på en reise gjennom de eldgamle frukthagene og levende hekkeområdene som bugner med ingredienser, samt fra de beskjedne grønnsakshagene og kjøkkenhager fylt med hjemmelagde basisvarer. Med en feiring av frukt, inkludert pærer, plommer, kirsebær, jordbær, stikkelsbær, hylleblomst, bjørnebær, så vel som kviner, medlar og epler, tilbyr James mer enn 60 deilige oppskrifter – både søte og salte – inspirert av noe av det mest kjente og velsmakende produsert fra Englands eldgamle hager. Oppskriftene spenner fra langsomtstekt harissalamm med aprikossyltetøy og chili, til kylling og kirsebærbake for en spesiell anledning, samt en enkel apple, plum og valnøtt cobbler eller sjokolade cobnut tart for en varmende dessert om høsten. James henter inspirasjon fra sesongens råvarer, og oppmuntrer leserne til å utforske og lage mat fra sine egne hager med fokus på kjernefrukter og grønnsaker.