Hvorfor lager vi mat på den måten vi gjør? Er du den nyskapende typen som liker å uttrykke kreativiteten din fremfor bare å følge oppskrifter? Ønsker du å bli en bedre kokk eller er du nysgjerrig på vitenskapen bak hva som skjer med maten når den tilberedes? "Cooking for Geeks" er mer enn bare en kokebok; den benytter din nysgjerrighet til å fremme oppdagelse, inspirasjon og oppfinnsomhet på kjøkkenet. Hvorfor baker vi noen ting ved 350 F/175 C og andre ved 375 F/190 C? Hva gjør at medium-rare biff er så populært? Og hvor raskt steker en pizza hvis vi overoppheter en ovn til 1 000 F/540 C? Forfatter og matentusiast Jeff Potter gir svar på disse spørsmålene og mer, samt tilbyr sin unike vri på oppskrifter — fra den søte siden (en patentkrenkende sjokoladekjeks) til den salte (langtidskokt brisket). Denne boken er en utmerket ressurs for alle som liker matlaging eller ønsker å eksperimentere på kjøkkenet. Finn ut hvilken type kokk du er og juster verktøyene dine. Lær om de viktige reaksjonene i maten.