I denne myke utgaven av "The Information Diet" fra 2011 utforsker forfatteren Clay Johnson hvordan moderne mennesker bruker over 11 timer av hver 24-timers dag på å konsumere informasjon. Dette handler ikke om mat, men om den uavbrutte strømmen av informasjon som fra skjermene og høyttalerne vi holder kjær. Akkurat som vi har blitt overvektige av sukker, fett og mel, har vi også blitt glupske på tekster, direktemeldinger, e-poster, RSS-feeder, nedlastinger, videoer, oppdateringer av status og tweets. Vi er alle i kamp med en storm av distraksjoner, bombardert av varsler og fristet av appetittvekkende informasjonsbiter. Denne boken etterlyser viktigheten av å være selektiv i informasjonskonsumet. Johnsson argumenterer for at akkurat som for mye junk food kan føre til overvekt, kan for mye junk informasjon føre til uvitenhet. "The Information Diet" gir leserne verktøyene for å navigere dette informasjonsoverskuddet – hva vi bør se etter, hva vi bør unngå, og hvordan vi kan velge smartere. I prosessen forklarer Johnson også informasjonens rolle gjennom historien og hvorfor det er avgjørende å følge hans foreslåtte kosthold for alle som ønsker å ta kontroll over sitt informasjonsforbruk.