I 2021 mistet matkulturen en legendarisk skikkelse. Albert Roux, sammen med sin bror Michel, revolusjonerte måten vi spiser, lager mat og setter pris på mat i Storbritannia. Det er ikke en overdrivelse å si at mye av det som i dag gjør det kulinariske landskapet så rikt og variert, har sin opprinnelse i disse to brødrenes visjonære arbeid og deres banebrytende restaurant, Le Gavroche. Albert kom først til England på 1950-tallet, i en tid preget av grå og trist mat, mens nasjonen fortsatt var preget av krigens og rasjoneringens følgevirkninger. Gjennom sitt arbeid i de store herskapshusene til aristokratiet utviklet han en dyp kjærlighet til landet. Etter å ha tjent i militæret, hvor han deltok i den algeriske borgerkrigen, bestemte han seg for å gjøre England til sitt hjem for livet. I 1967 åpnet han og Michel Le Gavroche, som skulle bli den første restauranten i Storbritannia som fikk én Michelin-stjerne, og til slutt tre. Sammen med deres andre restauranter, inkludert det anerkjente Waterside Inn i Bray, skulle de videreføre en kulinarisk revolusjon.