I "Our South" tar Ashleigh Shanti deg med på en kulinarisk reise gjennom de unike mattradisjonene i Sørstatene, sett gjennom øynene til en queer svart kvinne fra Appalachia. Shanti, som er en anerkjent kokk, gir oss en dypere forståelse av hva sørstatsmat virkelig betyr. Det handler ikke bare om den velkjente maisbroden stekt i jernpanne eller sprø, saftige kyllingstykker. For å virkelig forstå hvordan svarte enkeltpersoner og kulturer har preget matkulturene i Sør, må vi utforske de forskjellige mikroregionene, hver med sine egne særpregede planter, dyreliv, dialekter, tradisjoner og retter. Leseren inviteres til å oppdage fem av regionene som står Ashleigh nærmest, fra fjellandskapet i Backcountry med oppskrifter som fiskefest 'Hush Puppies' og vaktler krydret med svart pepper, til kystområdet Lowcountry hvor man kan nyte røykgrillede østers og krabbetoast toppet med bennefrø. I Midlands skinner sesongens råvarer, som gir en rikhet til retter fra shortcakes til salater. Lowlands viser mangfoldet i matkulturene og utfordrer oss til å tenke dypere på de matkulturelle tradisjonene som definerer Sørstatene.