Curry: A Tale of Cooks and Conquerors gir en uimotståelig fremstilling av Indias kulinariske historie, fra den keiserlige kjøkkenet under Mughal-herskeren Babur til de røyklagte matlagingshusene fra den britiske kolonitiden. I denne fascinerende boken, som er den første autoritative historien om indisk mat, avdekker Lizzie Collingham at nesten hver kjente indiske rett er resultatet av en lang historie med invasjoner og en sammensmelting av ulike mattradisjoner. Med ankomsten av portugisiske oppdagelsesreisende og Mughal-hæren fikk Indisk matlaging en ny dimensjon, da stiler og ingredienser fra Sentral-Asia, Persia og Europa blandet seg med tradisjonelle indiske oppskrifter over de neste fire århundrene for å skape den populære maten vi kjenner i dag. Portugisiske krydderhandlere introduserte for eksempel eddikmarinader, mens britene brakte sin lidenskap for stekt kjøtt. Når disse nye ingrediensene ble kombinert med lokale krydder som kardemomme og svart pepper, oppsto kjente retter som biryani, jalfrezi og vindaloo.