Enzymer er de fascinerende, små molekylære maskinene som gjør liv mulig. Hver av disse små proteinene akselererer en enkelt kjemisk reaksjon i en levende organisme flere millioner ganger. Sammen jobber team av enzymer med å utføre alle prosessene som samlet sett definerer hva vi anerkjenner som liv, fra å lage DNA til å fordøye mat. I denne boken, "Enzymes: A Very Short Introduction", forklarer Paul Engel både hvorfor og hvordan disse reaksjonene fremskyndes – katalyse – og avdekker hvordan vi har utviklet disse katalysatorene med en så ekstraordinær kraft og enestående selektivitet. Engel viser hvordan røntgenkrystallografi har avdekket de komplekse molekylære strukturene som lar enzymer fungere på et usedvanlig sofistikert nivå. Han undersøker også de medisinske aspektene ved enzymer, både hvordan defekte enzymer kan forårsake sykdom og hvordan enzymer kan brukes til diagnose og terapi. Til slutt tar han for seg de mange forskjellige måtene enkelt enzymer, når de tas ut av sin biologiske kontekst, i dag brukes som verktøy.