Boken "Beer" er skrevet av en av verdens fremste eksperter på brygging og er rost av American Brewer som 'strålende' og 'uten tvil den beste referansen som er tilgjengelig i dag'. Denne informerende og underholdende boken tar for seg både kunsten og vitenskapen bak ølbrygging, og gir leseren en dyp innsikt i ølets historie og utviklingen av bryggeprosessen gjennom tidene. I den tredje utgaven har forfatteren utvidet innholdet med mer informasjon om ølets historie, særlig i USA, samt britisk, japansk og egyptisk øl. Boken tar også for seg øl i sammenheng med helse og ernæring, samt de ulike ølstilene som finnes. Bamforth inkluderer detaljerte sidekapitler om forbudstiden, Sierra Nevada, livet som malter, humledyrking i det nordvestlige USA, og produksjonen av bokser og flasker. I tillegg dekker den nye seksjoner som knytter øl til mat, motsetninger i holdninger til øl mellom Europa og Amerika, samt hvordan øl markedsføres, distribueres og selges i USA, og moderne metoder for håndtering av gjær.