I 'Eating Earth' undersøkes de miljømessige konsekvensene av dyrehold, fiske og jakt, og bokens innhold avdekker det viktige skjæringspunktet mellom jordens og dyrenes velferd. Første kapittel tar for seg dyrehold og fokuserer på klimagassutslipp og klimaendringer, går gjennom problemer som gjødsel, døde soner, tap av ferskvann, avskoging, rovdyrkontroll og arealbruk, med spesielt blikk på subsidier til ranching-industrien på offentlige landområder. Det andre kapittelet stiller spørsmål ved helseeffektene av fiskekonsum og vurderer relevante moralske aspekter ved fisks fysiologi, før det dykker inn i fiskeindustrien, som dokumenterer den stille kollapsen av havets økosystemer og påpeker den indiscriminate naturen ved kroker og garn, inkludert utfordringer knyttet til bifangst og hva dette innebærer for truede arter og sårbare havlandskap. Det tredje kapittelet skisserer den historiske forbindelsen mellom den amerikanske regjeringen, viltforvaltning og jegere, og avliver deretter vanlige oppfatninger om sportjakt, inkludert myten om at jegere bidrar positivt til bevaring.