OXFORD UNIVERSITY PRESS INC

French Beans and Food Scares

French Beans and Food Scares

Produktbeskrivelse

I "French Beans and Food Scares" utforsker forfatterne de dype og komplekse forbindelsene mellom europeiske matkriser og landbrukspraksisen i Afrika. Ved inngangen til det 21. århundre ble europeiske forbrukere konfrontert med en rekke matforskrifter og skandaler som skapte frykt for konsekvensene av et stadig mer industrialisert og globalisert matsystem. Fra de berømte 'mad cow'-skandalene til bekymringer knyttet til genmodifiserte avlinger, har disse matfryktene kastet lange skygger, spesielt i Afrika, hvor bønder strever med å oppfylle EUs krav til sertifisert bærekraftig produksjon av grønne bønner. Boken avdekker også at handelen med fersk mat mellom Afrika og Europa ikke er ensartet; mens Storbritannia og Frankrike oftentimes inngår handelsforhold med sine tidligere kolonier, er det betydelige forskjeller i hvordan de drives, noe som gjenspeiles i de respektive nasjonale kjøkken. Britene henter sine 'baby grønnsaker' fra storskala gårder, ferdigpakket og klar til bruk, mens franskmennene derimot foretrekker sine bønner helt naturlige, dyrket av lokale bønder. Gjennom bokens dyptgående analyser får leserne innblikk i hvordan ledelsesteam og teknologer styrer handelen med 'baby grønnsaker' mellom den engelskspråklige delen av Afrika og Storbritannia, mens en mangfoldig gruppe av handelsmenn og selvutnevnte agro-entreprenører styrer handelen med franske grønne bønner. Globaliseringen har dermed ikke fjernet de tradisjonelle forskjellene, men snarere forsterket dem på unike måter.

Prishistorikk

Lavest
419 KR
Høyest
437 KR
Gjennomsnitt
428 KR
Median
428 KR

📩 Sett prisvarsel

Få beskjed når prisen når ønsket nivå.

Produktspesifikasjoner

Merke OXFORD UNIVERSITY PRESS INC
Navn French Beans and Food Scares
GTIN/EAN/ISBN 9780195169614
Kategorier Bøker