Mat ligger i sentrum av nasjonale debatter om hvordan amerikanere lever og hva fremtiden for planeten vår vil bringe. Det hersker uenighet om hvordan vi kan reformere forholdet vårt til mat, men én forslag skiller seg ut: hjemmelagde måltider. I lys av bekymringer rundt fedme og diabetes, samt ukjente ingredienser og miljøpåvirkningen fra industrielt landbruk, oppfordrer matreformatorer foreldre til å senke tempoet, lage mat fra bunnen av, og samle seg rundt middagsbordet. De mener at det å "stemme med gaffelen" vil føre til lykkeligere og sunnere familier. Men er det virkelig så enkelt? Gjennom omfattende intervjuer og observasjoner av familier, undersøker "Pressure Cooker" hvordan dypt forankrede forskjeller former arbeidet som utføres på kjøkken over hele Amerika. Samtaler om familiemåltider domineres av et uavbrutt fokus på hva enkeltpersoner kan gjøre for å forbedre sin egen helse, samt helsen til sine familier og nasjonen. Denne boken gir et nært blikk på livene til ni ulike familier for å demonstrere hvordan familiedynamikk påvirker matlagingsvanene og måltidene de deler.