Interessen for vin har økt betydelig de siste årene, og folk har blitt langt mer sofistikerte i sin forståelse av vin. Når man begynner å ta vin på alvor, melder det seg uunngåelig en rekke spørsmål av filosofisk art. "Questions of Taste" er den første boken som tar for seg disse spørsmålene, og belyser de filosofiske problemene knyttet til vår kjærlighet for vin. Boken inneholder innsiktsfulle essay skrevet av ledende filosofer, en lingvist, en biokjemiker samt en vinmaker og vinanmelder. Sammen bruker de sine kritiske og analytiske ferdigheter for å svare på, eller i det minste forstå, en rekke komplekse spørsmål. Ligger vinopplevelsen i glasset eller i våre egne hoder? Betyr den intrikate språket vi benytter for å beskrive vin – med referanser til smakene av ost eller frukt, eller vinens 'smidighet' og 'kraft' – egentlig noe som helst? Kan to personer smake på samme vin på nøyaktig samme måte? Nyter en vin ekspert vin mer enn en nybegynner? Disse spørsmålene, og mange flere, er sentrale for å forstå vinens mystikk og kompleksitet.