Anthropologer og historikere har bekreftet den sentrale rollen alkohol har spilt i nesten alle samfunn siden menneskehetens begynnelse. Det er imidlertid først i nyere tid at emnet har blitt gjenstand for seriøs akademisk forskning. "The Oxford Companion to Spirits and Cocktails" er det første store oppslagsverket som tar for seg dette temaet fra et globalt perspektiv. Boken gir en autoritativ, opplysende og underholdende oversikt over denne tredje grenen av alkoholfamilien. Den vil stå side om side med de bestselgende kompendiene om vin og øl, og tilbyr en grundig utforskning av åndenes og cocktailenes verden i en banebrytende syntese. Oppslagsverket dekker drikker, produksjonsprosesser og teknikker fra hele verden, inkludert USA og Europa. Den gir klare forklaringer på de ulike metodene som brukes i produksjonen av brennevin, som gjæring, destillasjon og modning. I tillegg inneholder boken en mengde ny informasjon om fremveksten av cocktails og cocktailbarer, inkludert oppføringer om viktige cocktailer.