Verdenshistorien kan forstås gjennom en nyansert studie av varer og råvarer. Boken 'The Oxford Handbook of Commodity History' utforsker hvordan varer reiser fra de opprinnelige kildene i land og vann, gjennom prosessering og handel, til de ender opp som forbruksvarer i forskjellige samfunn. Dette er et raskt utviklende forskningsfelt preget av samarbeid, sammenligning og tverrfaglige tilnærminger. Med den økende betydningen av informasjonsteknologi, blir studiet av varehistorie stadig mer relevant og tilgjengelig. Selv om mange forskere fortsetter å benytte seg av en tilnærming som fokuserer på spesifikke varer og regioner, gjør de ofte dette i samarbeid med kolleger fra ulike felt og fagretninger. Denne samarbeidsformen plasserer varehistorie i frontlinjen av både lokal og global historisk analyse. Boken inneholder bidrag fra en rekke forskere som deler sine innsikter, diskuterer nåværende tilstand i sine respektive fagfelt, bygger på eget arbeid, og identifiserer områder med behov for videre forskning.