I en fascinerende reise gjennom ostevitenskapens og ostemakingens historie tar Michael Tunick oss med på en oppdagelsesferd hvor kunst og vitenskap møtes. Han utforsker hvordan menneskeheten har utviklet dette varierte og allsidige næringsmiddelet, fra de første tilfeldige oppdagelsene av ost for omtrent 8000 år siden i den fruktbare halvmåne. Tunick beskriver hvordan melken tilfeldig separerte seg til myse og ostemasse, noe som førte til oppdagelsen av en mild, cottage-lignende ost som sementerte ostmakerens yrke. I dag kjenner vi til over 2000 ulike ostetyper, fra den historiske Gorgonzola, først omtalt i år 879, til Roquefort fra 1070 og Cheddar fra 1500. Men Tunick graver dypere i temaet, og gir leseren en omfattende oversikt som begynner med kuer og melk. Gjennom sin ekspertise og engasjement som forsker på nye meieriprodukter, spesielt osteproduksjon, gir han oss en unik forståelse av de komplekse prosessene og tradisjonene som ligger bak kunsten å lage ost.