Boken 'Microbiomes: A Very Short Introduction' gir en innsiktsfull oversikt over et av de viktigste vitenskapelige gjennombruddene de siste årene. Begrepet 'mikrobiomer' refererer til de samfunn av mikroorganismer som lever i symbiose med mennesker, andre dyr og planter. Mens de fleste av disse mikroorganismene har positive effekter, kan noen også utløse eller forverre sykdommer. Den hurtige utviklingen av vår forståelse innen mikrobiomeforskning åpner for nye mikrobielle behandlinger av menneskelige sykdommer og bidrar til bærekraftige metoder innen landbruk og matproduksjon. Samtidig er det en økende bekymring for at noen påstander om mikrobiomer, spesielt knyttet til menneskers helse, overskrider de tilgjengelige vitenskapelige dataene betydelig. Denne boken er en viktig guide til det raskt utviklende feltet innen mikrobiomeforskning. Den presenterer de grunnleggende fakta om mikrobiomene vi har i kroppen, og forklarer hvordan vår helse og velvære er avhengig av disse. Lesere vil få den nødvendige kunnskapen som trengs for å vurdere påliteligheten av informasjon som tilbys om mikrobiomer.