Denne boken inneholder fjorten forskningsartikler fra romerske arkeologer og historikere som utforsker det økonomiske aspektet ved Pompeii og hvordan funnene fra byen bidrar til debatter om den romerske økonomien. Boken tar for seg fire hovedtemaer. Det første temaet fokuserer på Pompeis beliggenhet og det omkringliggende landbruket. Her analyseres landbrukets produktivitet og spesialisering i Vesuv-regionen, samt hvordan dette kan forklare byens størrelse og velstand i forhold til dens økonomiske bakgrunn. Det andre temaet omhandler livskvaliteten til innbyggerne i Pompeii: Hvor godt hadde folk det? Dette inkluderer en vurdering av forbruket av hverdagslige varer, en analyse av arkeobotaniske funn for å belyse kvaliteten på kostholdet, samt hva beinrester kan fortelle om innbyggernes helse. Det tredje temaet ser nærmere på den økonomiske aktiviteten i byen: Hvordan skal vi forstå bevisene for håndverk og produksjon? Boken oppfordrer leseren til å vurdere Pompeis økonomiske liv i et historisk lys og gir verdifulle innsikter i den komplekse økonomien som preget denne kjente romerske byen.