Boken 'The Oxford Companion to Wine' er et uunnværlig verk for enhver vinentusiast. Denne omfattende og detaljert A-Z referanseboken dekker alt du måtte ønske å vite om vin, med over 4.000 oppføringer som omhandler emner som historie, geografi, geologi, jordsmonn, vinproduksjon, emballasje, akademia, teknologi samt lover og forskrifter. Den gir også et innblikk i vinskapere, vinsorter, smaking, vinlitteratur og det språket som omgir vin. Systemet med kryssreferanser leder leseren fra en oppføring til en annen, og viser hvordan disse emnene er sammenvevd i den fascinerende historien om vin, både i tradisjonelle og moderne former. Den femte utgaven har blitt beriket med kunnskapen og erfaringen fra over hundre nye bidragsytere, som alle er eksperter innen sine felt eller geografiske områder. Boken har fått 272 nye oppføringer, og alle eksisterende oppføringer har blitt gjennomgått, oppdatert og forbedret. Teksten er mer internasjonal enn noensinne, og er skrevet for vinelskere av alle slag.