Patagonia Books

The New Fish

The New Fish

Produktbeskrivelse

I følge legene bør vi spise mer fisk, men hvor sunn er egentlig laksen vi konsumerer? På 1970-tallet begynte en gruppe forskere å undersøke hvordan man kunne produsere mer mat til en stadig voksende befolkning. De vendte seg til havet og samlet genetiske prøver fra laks i 41 elver i Norge og Sverige for å utvikle en ny laks som vokste raskere og ble tykkere. Dette ble ansett som en bemerkelsesverdig innovasjon og markerte starten på den nye industrien: lakseoppdrett. Industrien spredte seg fra kysten av Norge til land som Skottland, Canada, Australia, Irland, Chile, Island, Færøyene og USA. Det oppsto et blomstrende næringsliv, arbeidsplasser ble skapt, og den oppdrettede laksen gjorde sitt inntog på markedet verden over. Folk fra ulike kulturer begynte å kjøpe og nyte denne folkelige fisken – enten grillet, kokt, stekt, eller i form av sushi og sashimi. Den var en kilde til både smakfullhet og rimelig protein. Men vi må spørre oss: Til hvilken pris? I dag har vi fått øynene opp for de utilsiktede konsekvensene: noen av de nye fiskene slapp unna, og konkurrerte om ressurser i naturen. Boken "The New Fish" av Simen Saetre og Kjetil Ostli undersøker denne komplekse virkeligheten bak en av verdens mest populære matvarer, og stiller spørsmål ved bærekraften i dagens fiskeindustri.

Prishistorikk

Lavest
217 KR
Høyest
229 KR
Gjennomsnitt
223 KR
Median
222 KR

📩 Sett prisvarsel

Få beskjed når prisen når ønsket nivå.

Produktspesifikasjoner

Merke Patagonia Books
Navn The New Fish
GTIN/EAN/ISBN 9781952338144
Kategorier Bøker