Boken 'Bird Pellets' er den aller første omfattende guiden til fuglepellets, de ufordøyde restene av mat som danner seg til en ball- eller pølseform og blir tilbakekaste. I denne boka presenteres variasjonen av pellets som forskjellige fuglearter produserer, inkludert ugler, hauker, falker, kråkefugler som ravner og skjærer, samt vadere – og til og med hagefugler! Vanlige gjenstander som finnes i disse pelletsen, som små pattedyrhoder og bein, blir grundig analysert, ledsaget av mange fargeillustrasjoner. Boken tar leseren gjennom en systematisk prosess, fra en innledning om hva pellets er og hvordan de dannes, til instruksjoner om disseksjon og analyse, samt hvordan dette kan brukes i forskning. Den dykker deretter dypere inn i pelletsen til hver fugleart, fra den gyldne ørnen til strømeren. Leseren lærer å identifisere rester av små pattedyr, inkludert flaggermus, samt reptiler, amfibier, fisk, virvelløse dyr og selvfølgelig andre fugler. Å dissekere fuglepellets blir dermed en spennende måte å forstå dyrelivet på.