En mikroskop fungerer som en portal til en annen dimensjon, som gir oss muligheten til å utforske det fascinerende riket av mikroorganismer. Fra koloniene av grønnalger som pryder omslaget til denne boken, til bakterier, cellestrukturer og protozoer - en hel verden av liv, som er både nesten ubegrenset og usynlig for det blotte øye, venter gjennom linsen til et mikroskop. For første gang finnes det nå en bok som gir enkel tilgang til den spennende og tankevekkende verdenen av mikroskopi. Denne praktiske, kompakte og lettfattelige guiden er spesielt skrevet for nybegynnere. Den gir hjelp til å lære riktig bruk av et mikroskop og produksjon av preparater. Strukturen er klart inndelt i 25 korte kapitler, som gjør det mulig for leseren å gjøre fremskritt i håndterbare trinn. Hvert steg fokuserer på et bestemt tema og introduserer de relevante teknikkene. Fra belysning til observasjon, fra preparering av objektglass til farging, gir denne boken alle byggesteinene som trengs for dyktig bruk av mikroskop. Med denne trinnvise tilnærmingen blir lærerprosessen både engasjerende og effektiv.