I "Cooked: A Natural History of Transformation" tar Michael Pollan leserne med på en oppdagelsesreise i det uutforskede terrenget i sitt eget kjøkken. Etter å ha skildret problemene med amerikansk mat i sin bestselger "The Omnivore's Dilemma" (2006), presenterer Pollan her en mer optimistisk og like fascinerende beretning om hvordan man kan gjøre det riktig. Boken fremstiller en hyggelig kronikk om reise og læring for en kokk som ofte tar et steg tilbake for å hyse respekt for de vitenskapelige og filosofiske grunnlagene for denne dypt tilfredsstillende aktiviteten. "Cooked" har også blitt en Netflix-dokuserie basert på boken, som fokuserer på de fire typene ‘transformasjoner’ som skjer i matlagingen. Regissør Alex Gibney, som er Oscar-vinner, samt Pollan selv, gir oss innblikk i koblingene mellom vitenskap, kultur og de smakene vi elsker. Gjennom «Cooked» avdekker Pollan den varige kraften i de fire klassiske elementene: ild, vann, luft og jord.