I 'Gastrophysics' utforsker den anerkjente Oxford-professoren Charles Spence hvordan sanser påvirker vår opplevelse av mat på en fascinerende og overraskende måte. Boken, omtalt som 'Freakonomics for mat', avdekker betydningen av omgivelsene og de subtile faktorene som påvirker måltidene våre. Hvorfor spiser vi 35 % mer når vi har selskap av én annen person, og til og med 75 % mer når vi er flere? Og hvorfor velges 27 % av drinkene som kjøpes på fly, ofte tomatjuice? Spence deler innsikter fra både profesjonelle kokker og industrien, og gir oss verktøy til å forbedre våre egne matopplevelser, enten vi spiser alene, med venner eller i en annen setting. Fra vekten av bestikk til musikken i bakgrunnen, forklarer han hvordan disse 'off-the-plate'-elementene er avgjørende for hvordan vi oppfatter smak. 'Gastrophysics' er ikke bare en bok om mat; det er en oppdagelsesreise som vil forandre hvordan vi tenker på og nyter våre måltider for alltid.