Michael Pollans bok 'In Defence of Food' er en klar oppfordring til å legge vitenskapen på hylla og avslutte diettene, for i stedet å gjenoppdage gleden ved å spise godt. Denne boken hyller maten, og med mat mener Pollan ekte, enkle måltider - ikke bearbeidet mat som kommer i pakker, har lange lister med uforståelige ingredienser eller gjør helsepåstander om hvor sunn den er. Tenk heller på den typen mat som din oldemor ville gjenkjent. Ved å følge noen enkle råd (Spis ved et bord - et skrivebord teller ikke. Ikke kjøp mat der du fyller drivstoff til bilen!), kan du berike livet ditt og smaksopplevelsen, samt utvide forståelsen av hva det innebærer å være sunn og lykkelig. Det er på høy tid å forelske seg i mat igjen. 'Bringer frem den virkelige underverket ved å spise mat' - Sunday Times. 'Gjør alle diettbøker og 99 prosent av diskusjonene rundt sunn kosthold overflødige ... Fornuftig, endelig' - Daily Mail. 'Pollan inviterer oss til å ta frem grytene og stekepannene og lage ekte mat til middag' - Time Out.