Julie Powells "Julie & Julia" forteller historien om den kulinariske blogging-sensasjonen som inspirerte den populære filmen. I en liten leilighet i New York, fanget i en jobb hun hater, ser Julie Powell livet gå henne forbi. En kveld, etter å ha handlet på et koreansk supermarked, innser hun at de få ingrediensene hun har kjøpt, er til Potage Parmentier, en oppskrift fra Julia Childs legendariske kokebok "Mastering the Art of French Cooking". Dette øyeblikket markerer starten på "Prosjektet". Julie bestemmer seg for å lage alle 524 oppskriftene fra boken, alt i løpet av ett år. Snart blir dette prosjektet alt hun kan tenke på, og den rike matlagingen hun kaster seg over, påvirker hele hennes liv. Boken er beskrevet som 'frekk, quirky og uimotståelig ærlig . . . Powell henter høykalorisk humor fra sine opplevelser' av Marie Claire, og omtales som 'en perle av en bok . . . både morsom og rørende' av Glamour. Julie Powell begynte å underholde leserne på sin beryktede blogg, hvor hun lovte å lage alle oppskriftene fra Julia Child.