Denne 25-årsjubileumsutgaven av den klassiske jødiske kokeboken inneholder nye oppskrifter og materiale. I denne internasjonalt anerkjente boken vever Claudia Roden sammen mer enn 800 oppskrifter med historier og historiske perspektiver som har formet jødisk matlaging gjennom århundrene. Oppskriftene er skatter som er samlet gjennom nesten seksten år med Rodens forskning rundt om i verden, og gir et innblikk i den enorme variasjonen av tradisjonell jødisk mat. Roden deler de mest essensielle rettene fra sitt hjemland Egypt og utover, og tar leseren med på en reise gjennom den jødiske diasporen: fra den askenasiske verden kommer hallah-brød, vin-kokt laks og delikate plommetærter, mens det sefardiske kapittelet byr på en rekke retter som tabbouleh, falafel og den umiskjennelige appelsinkaken til påske. Resultatet er en kokebok ulik alle andre: et lærdomsfullt, kjærlig og deilig hyllest til variasjonen og vitaliteten i jødisk kultur over hele verden. Med nytt materiale for denne spesielle 25-årsjubileumsutgaven, er dette den definitive boken om jødisk mat.