Nose Dive: En feltguide til verdens dufter er den ultimate guiden til de forskjellige luktene i universet – fra det guddommelige til det ubehagelige, og alt som ligger imellom. Harold McGee, en anerkjent forfatter av kulinariske guider som On Food and Cooking og Keys to Good Cooking, tar oss med på en omfattende utforskning av den ofte oversette verdenen av lukt. Gjennom denne boken inviteres vi til en sanselig reise som strekker seg fra den svovelholdige, nyfødte jorden for over fire milliarder år siden, til den fruktfylte Tian Shan-fjellkjeden nord for Himalaya, og helt til tastaturet på din egen laptop, der spor av fenol og formaldehyd slipper ut mellom tastene. Vi vil utforske vanlige dufter, som våt asfalt og nyslått gress, samt sjeldne skatter som ambergris og trøfler. Fra de herlige duftene av roser og vanilje til de mer utfordrende luktopplevelsene som myrområder og durianfrukt, gir McGee oss innsikt i alt dette. I løpet av reisen vil vi ikke bare oppdage de ulike luktene rundt oss, men også lære om de faktiske materiene vi inhalerer hver dag.