Boken "Shabbat" av Adeena Sussman er en umiddelbar bestselger på New York Times og er anerkjent som en av de beste kokebøkene for høsten 2023 av LA Times, Food & Wine, Eater, WBUR og Simply Recipes. Adeena, som tidligere har skrevet "Sababa", bringer nå leserne en samling av sjel-matoppskrifter som fanger essensen og gledene ved Shabbat, den tradisjonelle jødiske hviledagen. Som barn så Adeena frem til den magiske tiden på Shabbat, en tid der familie og venner samles for å slappe av, nøye seg med deilige måltider og nyte hverandres selskap. I Sussmans hjem, både da hun var liten og nå, er Shabbat-bordet et sentrum for samhold, et nærende sted der alle er velkomne. Hver uke gir det en mulighet til å nære sjelen. Siden tradisjonen tilsier at sabbaten skal være en tid for hvile, fokuserer Shabbat-matlaging på smarte teknikker og god forberedelse. Oppskrifter som Fiken- og Granateplekjøtt og Bubbes ekstra sprø potetkugel er nostalgiske og varme, og de vil glede alle rundt bordet.