I 'The Korean Vegan Cookbook' tar Joanna Lee Molinaro oss med på en kulinarisk reise der hun kombinerer tradisjonelle og nytenkte koreanske retter. Som skaperen bak @thekoreanvegan på TikTok, har hun fått spørsmål om hvordan det er mulig å være veganer og samtidig være knyttet til en kultur som er kjent for fiskesaus og grillspecialiteter. Men koreansk mat er mye mer enn dette; ingredienser som doenjang (fermentert soyabønnepasta), gochujang (chili-saus), dashima (tang) og mange andre er både plantebaserte og utrolig smakfulle. I sin debutkokebok deler Joanna så vel oppskrifter som fortellinger fra sin egen familiehistorie. Flere av oppskriftene stammer fra hennes barndom, som Jjajangmyun, de rike koreansk-kinesiske svarte bønnenudlene hun fikk på bursdager, eller den enkle Gamja Guk, en potet- og purreløksuppe som faren hennes lager. I tillegg hyller hun også bestemte retter som 'Chocolate Sweet Potato Cake', en ode til de to ingrediensene som reddet hennes mors liv. Denne boken er en feiring av både tradisjon og innovasjon, samt en påminnelse om at vegansk kosthold kan være dypt forankret i kulturarv.