Jean Siméon Chardin (1699–1779) regnes som en av de mest talentfulle franske malerne fra det attende århundre, kjent for sine unike stilleben. Iverksett av hverdagslige gjenstander, gir disse maleriene en varm og magisk stemning, fra det matte jernet i kjøkkengrytene, til glasuren på den grønne leirkrukken eller gullet fra kobbergryta. Chardins arbeider er preget av en subtil stil der det ikke finnes overflødige detaljer eller søken etter dekorative effekter; skjønnheten i hans malerier fremstår nettopp i deres minimalisme. Den samtidige filosofen Diderot ble så betatt av Chardins verk 'The Olive Jar' at han utbrøt: 'Alt du trenger å gjøre er å ta disse kjeksene og spise dem ... plukk opp glasset med vin og drikk det ... Å, Chardin! Det er ikke hvit, rød eller svart pigment du knuser på paletten din: det er selve substansen av objektene.' Chardin fikk tidlig anerkjennelse for sitt arbeid og ble Assosiert medlem av den Kongelige akademiet for maleri og monumentalkunst, og fullverdig akademiker i 1728, bare 29 år gammel. Etter suksessen med sine tidlige stilleben, ble han inspirert av...