I 'The Bread Book' tar Éric Kayser, grunnleggeren av det legendariske franske bakeriet Maison Kayser, leserne med på en inspirerende reise inn i brødbakingens verden. Boken fungerer som en masterclass for hjemmebakere og byr på en rekke enkle og tilfredsstillende oppskrifter på brød, lofer og rundstykker laget av ulike typer mel, inkludert glutenfrie alternativer. Kayser starter med grunnleggende prinsipper for brødbaking, og tilbyr innsikt i tradisjonelle surdeigsmetoder, forskjellige meltyper, og essensielle ingredienser, samt en nyttig ordliste for å enklere navigere i baketeknikker. Hver oppskrift er presist forklart med lettfattelige instruksjoner og inneholder detaljerte forberedelses-, heve-, og steketider for optimal tidsforvaltning. Trinn-for-trinn fotografier gjør de mer kompliserte prosessene forståelige, mens en nyttig feilsøkingsseksjon tar opp vanlige utfordringer bakere kan møte. Denne samlingen inneholder 60 oppskrifter som inkluderer robuste og smakfulle varianter av klassiske boulangerie- og internasjonale favoritter, samt sunne oppskrifter med tradisjonelle kornsorter, inkludert høyproteinvalgmuligheter.