Boken 'All About Algae' er en fengslende og informativ samling som kombinerer utdanning og underholdning på en utmerket måte. Her dykker leseren ned i den fascinerende verden av algologi, også kjent som phycology, som omhandler studiet av alger. Dette verkets innhold er organisert i flere nivåer, fra Bachelor 101 til Doktorgrad 900, samtidig som det opprettholder en lettfattelig skriveform. Alger utgjør sentrum for kompendiet og inkluderer en rik variasjon av essensielle komponenter slik som klorofyll, næringsstoffer, oksygen, karbon, nitrogen, karbohydrater, lipider og nukleinsyrer. Disse elementene danner grunnlaget for mange grunnleggende biologiske prosesser. Men alger har en betydning som går langt utover det grunnleggende; de har potensialet til å bidra til å løse en rekke globale utfordringer. Innenfor matproduksjon fremstår alger som en potensiell løsning på sultproblemer. Bruken deres som mat strekker seg til felter som romfart, medisin og mer.