India er hjemmet til et rikt mangfold av kulinariske tradisjoner, og har flere vegetarianere enn noe annet sted i verden. Her lærte Dr. Sheil Shukla å elske tradisjonell Gujarati-mat, mens han tilbrakte sommerene i Mumbai med sin kjære bestemor, ba. Under sin medisinske utdanning oppdaget Dr. Shukla kraften i plantebasert ernæring for å forebygge og håndtere kroniske sykdommer, og dermed begynte hans oppdrag med å forvandle de klassiske vegetariske rettene fra hans arv. Boken 'Plant-Based India' presenterer mer enn 100 helt veganske oppskrifter, inkludert shak (krydrede grønnsaksretter), dal (bønneretter), rotli (flatbrød), bhat (risretter) og mye mer. Oppskriftene spenner fra en trøstende Palak Tofu som erstatning for melkebasert paneer, til vegansk nan, festlig Navratan Rice, hjertelig Dal Makhani, og sommerlig Chocolate Chai Mousse med bær. Disse oppskriftene er laget med kjærlighet, fullt av næringsrike ingredienser som er på sitt beste i sesongen.