Denne kokeboken er en omfattende guide til modige og autentiske thailandske måltider, skrevet av Andy Ricker, sjefen og eieren av de anerkjente Pok Pok-restaurantene. Etter mange år med reiser i Thailand ønsket Ricker å bringe landets berømte gatekjøkken til USA. I 2005 åpnet han Pok Pok, oppkalt etter lyden som en morter lager når pestlen slår mot den, i en gammel hytte i et boligområde i Portland, Oregon. Rickers tradisjonelle tilnærming til thailandsk mat fikk raskt oppmerksomhet fra både New York Times og Gourmet magazine, og han etablerte seg som en kulinarisk stjerne. I denne kokeboken avlive han mytene som hindrer folk i å lage thailandsk mat hjemme: myten om at maten er for krydret for det amerikanske smaksløk eller at det er vanskelig å skaffe ingrediensene. Ricker deler over femti av de mest populære oppskriftene fra Thailand og hans Pok Pok-restauranter, inkludert Khao Soi Kai (nordthailandsk curry-nudelsuppe med kylling) og Som Tam Thai (sentralthailandsk papaya-salat).