I sin nyeste kokebok, "Aamanns grønne køkken", utforsker kokk, restauranteier og TV-personlighet Adam Aamann de deilige mulighetene som finnes i hagens ferske grønnsaker. Boken tilbyr et mangfold av enkle, men smakfulle vegetarretter som imponerer både med sine rike smaker og vakre presentasjoner. Å lage velsmakende måltider kun med grønnsaker krever oppmerksomhet, men Aamann viser hvordan dette kan gjøres uten at det blir komplisert, og uten at man trenger å gå på kompromiss med den essensielle umamismaken. Aamann, kjent for sin fantastiske matlaging, deler i denne boken en rekke vegetariske oppskrifter som har blitt til i hans eget hverdagskjøkken. Hans begeistring for å dyrke egne grønnsaker har også bidratt til en mer bærekraftig livsstil, der familien hans har blitt mer selvforsynte med grønnsaker, noe som har gjort det naturlig å redusere kjøttforbruket flere ganger i uken. Med tre tenåringsdøtre som også er opptatt av sunn mat, er det ofte skolevenner på besøk som deler måltider med dem. Flere av disse ungdommene spiser utelukkende vegetarisk. Boken inneholder varierte oppskrifter, inkludert fristende alternativer som tarteletter med porre, tørket ost og tyttebær.