Kemiker Elizabeth Zott er en bemerkelsesverdig kvinne som tar et oppgjør med samfunnets forventninger til kvinner på 1960-tallet. Hun er fast bestemt på å vise at det ikke finnes noe som kan defineres som 'en vanlig kvinne', særlig ikke gjennom linse av hennes mannlige kolleger på Hastings Forskningsinstitutt, som har en begrenset forståelse av likestilling. Blant disse er imidlertid Calvin Evans, en briljant og ensom nagbærer som er nominert til Nobelprisen. Det er hans beundring for Elizabeths skarpe intellekt som initierer en kraftfull kjemi mellom dem. Livet viser seg imidlertid å være mer uforutsigbart enn vitenskapens lover, og snart befinner Elizabeth seg alene med ansvar for datteren sin. Uventet trer hun inn i rampelyset som stjernen i et av Amerikas mest populære matlagingsprogrammer, 'Vi spiser klokken seks'. Hennes unike og vitenskapelige tilnærming til matlaging, hvor hun gir instruksjoner som 'dryss natriumklorid og piperin på begge sider', viser seg å være en revolusjonerende metode som fascinerer seerne. Men ikke alle omfavner henne; Elizabeth Zott utfordrer normene i et samfunn som ikke alltid er klart for en kvinne som tør å ta en stand. Hennes reise er ikke bare en historie om mat, men også om mot, styrke og tøys i møte med motgang.