I boken "Ren nydelse" finner du 78 bærekraftige oppskrifter som dine nyrer og hjerte vil sette pris på, utviklet i samarbeid med Meyers Madhus. Vanlig dansk hverdagsmat kan ofte være en utfordring for nyrene, spesielt når kostholdet inkluderer mange ferdigretter, spekepålegg med høyt saltinnhold, samt kjøtt fra storfe og svin. Slike matvarer kan føre til at avfallsstoffer hoper seg opp i blodet og bidra til utviklingen av nyresykdommer, som rammer 10-15 prosent av befolkningen. Heldigvis finnes det en smakfull og sunnere måte å spise på, som kan dempe mengden av avfallsstoffer. Fokus bør ligge på å inkludere flere grønnsaker, frukt og kostfiber i kostholdet. Dette er råd som de fleste kjenner til, men det er også viktig å være oppmerksom på innholdet av proteiner og salter i maten, som for eksempel fosfat, som kan skjule seg i tilsynelatende sunne råvarer som ost, melk og brød. Louise Havkrog Salomo, lege og ph.d., og Nikita Misella Hansen, ph.d.-studerende, cand.scient. og klinisk diætist, som begge arbeider ved nyreavdelingen på Rigshospitalet, deler her innsikt fra et omfattende vitenskapelig langtidsstudie.