Denne boken er en uunngåelig ressurs for surdejsbegynderen, som ønsker å lære kunsten å bake deilige brød og boller. Surdejsbaking er en av de mest givende og tilfredsstillende aktivitetene man kan engasjere seg i. Det er en spesiell opplevelse å se surdeigen heve seg, å folde deigen og deretter overvåke hvordan brødet hever seg i ovnen, før man tar den første, himmelske biten. Har du aldri bakt med surdeig før? Da er det på høy tid å komme i gang! Surdejsbaking er ikke vanskeligere enn andre håndverk, og det finnes ingen magi om denne prosessen. Det som kreves, er tid og en god dose tålmodighet, spesielt i starten, for å få de ulike prosessene under huden. Gjennom gjentakelse vil du bli kjent med surdeigen og automatisk forbedre ferdighetene dine. Resultatet av ditt arbeid vil være perfekt bakte brød. Alle brød laget med surdeig følger de samme grunnleggende reglene, men med små variasjoner. Smak og utseende kan tilpasses gjennom forskjellige metoder, men i bunn og grunn handler det om å lære å bake ett brød. Når du mestrer selve prosessen og forstår hvordan du kan justere ingrediensene, samt hva du skal unngå, vil du kunne bake alle typer brød med surdeig.