I "Catch of the Day" utforsker forfatteren de rike sjømattradisjonene fra Sør-Italia, hvor bløtkokte blekkspruter og sverdfisk, samt tunfisk, blåfisk og forskjellige småfisk for steking eller suppe, setter sitt preg på et variert og smakfullt kjøkken. Boken presenterer unike oppskrifter som er dypt forankret i den tradisjonelle middelhavsmat, men som samtidig tilpasses moderne tider. Oppskriftene er basert på gammel kunnskap og representerer de kulinariske skikkene fra regioner som Puglia, Calabria, Sicilia, Sardinia, Campania, Abruzzo og Molise, hvor lokale ingredienser og tradisjoner smelter sammen i en smakfull opplevelse. I tillegg gir "Catch of the Day" en grundig innsikt i tradisjonelle fiske- og sjømatkulturer, samt metoder som nesten er glemt i dag. Leserne vil finne 45 smakfulle oppskrifter, 22 dype analyser, 100 fotografier og 15 tegninger, som alle sammen bidrar til en rik og visuell opplevelse av det italienske sjømatkjøkkenet.