Hvorfor drar amerikanerne til matbutikken for å kjøpe vin fra California, Italia eller New Zealand, når mange av oss har en uavhengig vingård bare tretti minutter unna? Hvorfor blir lokalt produserte viner ofte sett ned på, mens lokalt dyrket mat anses som det beste? Den amerikanske vinindustrien har lenge hengt etter den europeiske, og årsakene til dette har lite med smak og kvalitet å gjøre. Prohibisjonens ødeleggelser av den innenlandske vinproduksjonen gir bare et delvis bilde av problemene. I "Chasing Cynthiana" avdekker Lynn Hamilton at amerikanerne har langt flere vinvalg enn de tror. En av disse alternativene, laget av Norton-druer, har en rik, men stort sett glemt historie, dypt forankret i pionertiden i Amerikas vestlige stater. Dessverre blir Norton (også kjent som Cynthiana) ofte oversett til fordel for vinsorter fra Frankrike og Italia. Er vinelskerens preferanse for visse druesorter basert på nødvendighet eller tradisjon? Hvordan vil klimaendringer påvirke etterspørselen etter amerikansk vin?