Drunk in China tar leseren med på en fascinerende reise inn i en av verdens eldste drikkekulturer, der alkohol spiller en sentral rolle i alt fra religion og litteratur til forretninger og krig. Kina er kjent som en av de største produsentene og forbrukerne av alkoholholdige drikker, men landets mest kjente brennevin, baijiu, er fremdeles en gåte for mange utenfor landets grenser. Dette er i ferd med å endre seg, ettersom baijiu nå finner veien inn i cocktailbarer langt utenfor Kinas grenser. I denne boken utforsker Derek Sandhaus hvordan baijiu, sammen med andre alkoholholdige drikker, har formet det kinesiske samfunnet og dets ritualer. Gjennom sine reiser i Kina og rundt om i verden møter han både destillatører, bryggere, slangeoljeforhandlere, arkeologer og vanlige drinkere. Han besøker produksjonsanlegg, karaokebarer, hotpot-restauranter og hemmelige barer, og avdekker en tradisjon som strekker seg over mer enn ni tusen år. Boken gir en grundig innsikt i hvordan nyere økonomiske og politiske endringer har bidratt til å bringe kinesisk alkohol ut til et globalt publikum.