I 2011, da Alice Feiring først ankom Georgia, følte hun at hun hadde trådt ut av en magisk garderobe og inn i en verden fylt med mytiske karakterer som lager eksotisk og deilig vin ved hjelp av lavteknologiske metoder fra forrige århundre. Hun ble betatt av denne fascinerende kulturen, og hun var ikke alene. Dette landet ved Svartehavet har en spesiell evne til å påvirke folk; de mest entusiastiske kaster av seg klærne og drikker vin fra horn, mens de følelsesløse lar tårene renne og hever emosjonelle skåler. Vinprodusenter som besøker Georgia lar seg fascinere av landets sjarm og tar med seg qvevris (leirefermenteringsbeholdere) hjem, samtidig som de revurderer egne teknikker. Men, som i enhver god eventyrhistorie, forsto Feiring at farer lurte i skjul sammen med magien. Med økende anerkjennelse og internasjonal interesse kom også trusler i form av nye vinrådgivere som ønsket å gjøre vinene mer kommersielle. Derfor kjempet Feiring tilbake på sin egen måte: ved å feire Georgia og de mennene og kvinnene som lager vinene hun elsker mest, nemlig de som produseres naturlig med økologiske metoder.