«Black Food» er en vakker, rik og banebrytende bok som utforsker de svarte mattradisjonene både i Amerika og verden over. Kuratert av mataktivisten og forfatteren Bryant Terry, er dette en gripende hyllest til den kulinariske oppfinnsomheten og kreativiteten som finnes i den afrikanske diasporas mangfoldige stemmer. Hver kapittel belyser ulike aspekter av den svarte erfaringen, fra hjemland og migrasjon til spiritualitet og fremtid, med inspirerende oppskrifter, rørende essays og slående kunstverk fra bemerkelsesverdige kunstnere som Emory Douglas, kreativ leder for Black Panther Party, og den amerikanske kunstneren Daniel Minter. Boken er mer enn bare en kokebok; den undersøker hvordan mat og kultur veves sammen gjennom originalpoesi og essays, inkludert «Jollofing with Toni Morrison» av Sarah Ladipo Manyika, «Queer Intelligence» av Zoe Adjonyoh, «The Spiritual Ecology of Black Food» av Leah Penniman, og «Foodsteps in Motion» av Michael W. Twitty. Oppskriftene i boken er variert og inviterer leseren til å oppdage og eksperimentere med smaker som spenner over hele spektret av den svarte kulinariske tradisjonen.