I "First Generation" utforsker Frankie Gaw, kjent for bloggen Little Fat Boy, identitet gjennom mat på en gripende måte. Denne kokeboken inneholder 80 oppskrifter som har sine røtter i hans barndom som en første generasjons taiwansk-amerikaner vokst opp i Midtvesten. Gaw tilbyr en hyllest til taiwansk hjemmelaget mat, med retter som er blitt videreført gjennom flere generasjoner av familien hans. Boken fletter sammen smaker fra forstads-Amerika med ingrediensene og teknikkene foreldrene hans vokste opp med, og skaper en samling oppskrifter som er både dypt personlig og essensiell. Gaw vil guide deg gjennom kunsten å mestre bao, dumplings, vårløkspannkaker og mye mer, alt gjennom fantastiske bilder og intime fortellinger om hvordan matlaging kan være en vei til å oppdage identitet og tilhørighet. Ifølge kokebokforfatter og Food Network-programleder Molly Yeh, 'denne boken vil transportere deg, den vil få deg til å gråte (om og om igjen), og den vil glede deg med smaker som er både nye og nostalgiske.'