Supervitaminet K2 er en helsehåndbok som dykker ned i betydningen av vitamin K2, et essensielt fettløselig vitamin som spiller en kritisk rolle i kroppens biologiske og fysiologiske prosesser. Vitenskapelige studier har vist at vitamin K2 har potensial til å motvirke en rekke alvorlige helseutfordringer, inkludert beinskjørhet, hjerte- og karsykdommer, nyresykdom, revmatisme, type 2 diabetes, kreft og nevrologiske lidelser. Boken forklarer hvordan vitamin K2 aktiverer to livsviktige proteiner i kroppen: Matrix Gla-protein (MGP) og osteokalsin, som deretter påvirker mange typer vev, inkludert hjerne, lever, nyrer og tarm, samt bindevev og beinvev. Ny og spennende forskning gir stadig mer innsikt i hvordan vitamin K2 påvirker kroppens indre organer og blodstrøm. For lesere som ønsker å forstå hvordan kosthold og moderne matproduksjon kan være knyttet til ulike helseproblemer, tilbyr boken en grundig analyse gjennom intervjuer med seks ledende forskere på området. Det blir fremhevet at selv om forskningen er fremadskuende, er det fortsatt mye som gjenstår å avdekke når det gjelder vitamin K2s potensiale for helse.