Boken "A Nordic Feast" er både vakker og praktisk, og inneholder en samling med oppskrifter som garantert vil begeistre. Mikkel Karstad, en av de fremste pionerene innen ny nordisk matlaging, viser hvordan man kan lage deilige, sesongbaserte retter uten stress for de man elsker. Etter å ha fokusert på enkle familiebaserte måltider i sin tidligere bok, "Nordic Family Kitchen", tar Karstad nå leserne med inn i kunsten å underholde på en avslappet måte med smakfull mat. Boken er delt opp i seks menyer basert på ulike anledninger, og gir inspirasjon til sommergrillfester, formelle julemiddager, uformelle familielunsjer, barnebursdagspikniker, hverdagsmiddager for venner og søndagsbrunsj. Hver anledning er ledsaget av elegante fotografier som formidler en atmosfære preget av samhold, vennskap og glede. Karstad har fylt menyene sine med fristende oppskrifter med fokus på grønnsaker, laget med ferske, sesongbaserte ingredienser. Oppskriftene inkluderer blant annet grillet zucchini med ricotta og estragon, salatblader fylt med blekksprut, papaya, lime og chili, samt kikert- og grønnsaksretter.